Kinderyoga

Kinderyogalessen
Ook de kleine mensen onder ons vinden ontspanning fijn. Zij gaan immers ook al mee in de maatschappij. School, opvang, hobby’s, televisie, computer. Daarnaast zijn er verwachtingen zoals huiswerk, concentratie, stilzitten in de schoolbanken, huishoudelijke taakjes. Even relaxen en vooral voelen wanneer dat nodig is, is een mooi goed. De een is zich daar al van bewust, een ander daarentegen (nog) niet. Dat is oké. Daar is yoga een mooi instrument voor. In de yogalessen is er geen (prestatie)druk of verwachtingen. Zijn wie je bent, dat mag je voelen!

In mijn yogalessen wil ik de kinderen op een speelse manier uitnodigen om in contact te komen met zichzelf en de buitenwereld. Elke yogales heeft een thema of beleven we een avontuur samen. Gezien de leeftijd en ontwikkeling van de kinderen, zijn de yogalessen daar op aan gepast. Lees hieronder maar eens…

Yogalessen kinderen van 7 t/m 12 jaar
Voor de schoolgaande kinderen zijn de lessen gevuld met kinderyoga houdingen, dans en beweging, relaxatie en massage. Voor deze leeftijdsgroep werken we ook met ademhaling, meditatie, visualisatie en maken we gebruik van verbeeldingskracht. Door actie en ontlading, beweging en rust met elkaar af te wisselen, leren ze de mogelijkheden van hun lichaam kennen en hun grenzen beter aan te geven. Dat geeft vertrouwen en een positief zelfbeeld. Kinderyoga houdt tevens het lichaam soepel, verbetert de motoriek en brengt hierdoor ook een gezonde nachtrust. Allemaal mooi meegenomen, zeker als je deze leeftijdsgroep ziet groeien.

Yogalessen Ouder & Kind van 3 t/m 6 jaar
Samen met je (klein)kind naar de yoga. Dat is toch té leuk! De lessen zijn zo samengesteld dat de kinderen samen met de ouder (lees: voogd, grootouder, oom, tante) kinderyoga houdingen doen afgewisseld met dans, beweging, massage en ontspanning. Voor de allerkleinsten komt dit de motoriek zeer ten goede. Dat maakt ze trots en geeft ze zelfvertrouwen. De afwisseling van bewegen en rust is voor sommige kindjes vaak nog moeilijk maar ik heb ze na weken yoga beoefenen, uitgestrekt ontspannen op het yogamatje zien liggen.

Praktische informatie voor de yogalessen
Kosten: € 10,00 per les voor de kinderen van 7 t/m 12 jaar – Lesduur : 50 minuten
€ 12,50 per les voor de Ouder & Kind – Lesduur : 45 minuten

Lesdagen: zaterdagochtend of zondagochtend

Data: nieuwe data komen zsm

Locatie: Heerlen

Aanmelden kan via 06-39292350 of kim@bijmooi.nl

Vooralsnog start ik met deze 2 yoga groepen in Heerlen. Voor de nabije toekomst kunnen er nog andere leeftijdsgroepen bij komen afhankelijk van de animo. Ik ben niet gebonden aan één locatie dus als er ergens anders een vraag is dan kom ik graag jullie kant op. Heb je ideeën hebt dan hoop ik dat je ze wilt delen!

Wist je trouwens ook dat je voor een (buiten)feestje een yogales kunt boeken!

Tot snel, liefs Kim ??